Club Chevrolet

Pasiune pentru performanta. Forum Club Chevrolet  • Advertisement

PERMIS DE CONDUCERE SUSPENDAT?

Discutii non-automobilistice

PERMIS DE CONDUCERE SUSPENDAT?

Postby razvan020 » 11 Apr 2009, 04:27

Daca ati avut ghinionul sa va fie retinut, suspendat permisul de conducere auto pe o perioada variabila cuprinsa intre 30 si 90 de zile, pun la dispozitie cateva informatii utile, valabile in Bucuresti (si sigure fiindca le-am verificat/trait):

1. Ramaneti calmi! Viata le rezolva pe toate.
2. In momentul retinerii permisului de conducere puteti consemna in procesul verbal ca nu sunteti de acord cu cele consemnate si puteti initia o actiune in justitie. Dupa initierea acesteia vi se va inapoia permisul in aceeasi zi si veti putea circula pana la sentinta definitiva (care poate fi emisa si dupa 2 ani si care poate fi favorabila sau nu).
3. Dupa retinerea permisului veti primi o dovada in baza careia veti putea circula timp de 15 zile. Nu riscati nici in gluma sa conduceti dupa expirarea acesteia. E caz penal!
4. Bucurati-va de cele 15 zile. Acum aveti 2 variante: Asteptati sa treaca perioada de suspendare la care adaugati inca 30 de zile si vi se va inapoia permisul fara nici o alta actiune. Daca nu aveti atata rabdare va trebui sa sustineti o testare auto pe care daca o promovati veti depune o cerere prin care solicitati reducerea perioadei de suspendare. In toate cazurile acesta este aprobata si intervalul e redus la 30 de zile. Asta e minim. Mai putin e exclus!!!!
5. Daca permisul a fost retinut pentru consum de alcool sau daca ati mai beneficiat de reducerea intervalului de suspendare in ultimii trei ani, uitati de varianta asta! Nu mai beneficiati de nimic. Decat de asteptare.
6. Daca nu, mergeti frumos la sediul vechi al politiei de pe str. Logofat Udriste, la ghiseul 8 cu dovada si cartea de identitate si va inscrieti pentru testare.
7. Programul de lucru e de luni pana vineri de la 8 ? 16.
8. Testarile au loc zilnic pe doua serii: Una de la 8.00 si a doua de la 9.30. Sunt cam 20-30 de nefericiti pe serie. Testarile sunt GRATUITE si se dau in corpul D (alaturat).
9. O testare dureaza 20 minute si presupune 15 intrebari. Un singur raspuns este corect din cele 3 expuse. Daca ati raspuns corect la 13 ati promovat. Avertisment: Nu incercati nimic fraudulos in sala de testare. E supravegheata video pe langa supravegherea celor doi politisti prezenti. Inchideti telefoanele mobile la intrarea in sala. Amenda este de 600 ? 700 Ron si e nediscutabila.
10. Instructajul facut de cei 2 politisti este foarte explicit si clar. Poate nu va vine sa credeti dar e o atmosfera civilizata, eficienta. Oamenii sunt politicosi si isi fac bine treaba.
11. Daca ati promovat depuneti cererea de reducere astfel: pentru cei carora le-a fost suspendat permisul in Bucuresti aceasta se depune pe loc, in Udriste. Daca v-a fost suspendat permisul in provincie (cazul meu) cererea se depune la Directia Politiei Rutiere (langa piata Cosbuc) sau la sediul politiei rutiere din zona in care v-a fost retinut permisul (daca aveti drum pe acolo). Daca sunteti din Bucuresti si vreti sa sustineti testarea in alta localitate, este posibil dar aveti nevoie de aproparea prefectului judetului respectiv.
12. Daca nu ati promovat nu disperati. Veniti a doua zi! Si a treia. Si a patra. Si de cate ori vrei, in perioada de suspendare, pana il luati. Daca nu il luati in acesta perioada (ceea ce e exclus?), stiti voi? adaugati inca 30 de zile si il luati oricum.
13. Vizitele dese pe Udriste au efect benefic: cunoasteti lume, politistii deja va recunosc si va incurajeaza, auziti tot felul de cazuri? Educativ, socializant, interesant?
Opinii personale privind intrebarile: Sunt cele obisnuite, nu sunt complicate. Gasiti tot ce trebuie in cartea Codul Rutier, Ed National, 2009. Autotest. Obtinerea si redobandirea permisului de conducere ? ?13 din 15? Dan Chiriac. Pret 18 ron.
Cititi-o obligatoriu! Si sigur promovati!
User avatar
razvan020
Administrator
Administrator
Member No: 63
 
Posts: 5388
Joined: 08 Aug 2008
Location: Bucuresti
Car: Chevrolet Aveo 1.4
Click aici daca apreciati acest post:

Uite care este parerea mea:

Postby gigel » less than a minute ago

Uite niste linkuri sponsorizate pentru tine:

User avatar
gigel
Moderator
Moderator
Member No: 23
 
Posts: 3841
Joined: 04 Aug 2010
Car: Chevrolet

Re:PERMIS DE CONDUCERE SUSPENDAT?

Postby raressolomon » 15 Apr 2009, 06:21

vezi...imi prindeau bine sfaturile astea:)..dar din pacate am trecut si prin asta:(..dar mi_l iau marti,mai am o sapt:D...nu sti,dovada se poate refuza? ms si fara evenimente:)
User avatar
raressolomon
Gold Boarder
Gold Boarder
Member No: 601
 
Posts: 254
Joined: 29 Mar 2009
Location: SIBIU
Car: aveo
Click aici daca apreciati acest post:  • Advertisement

Return to 1.3 Cafenea

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests

  • Advertisement