Club Chevrolet

Pasiune pentru performanta. Forum Club Chevrolet

• Advertisement

Chevrolet Cruze vs Renault Fluence

Comparatii intre Chevrolet si... ceilalti

Chevrolet Cruze vs Renault Fluence

Postby Roland23 » 01 Apr 2010, 09:40

La pret par asemanatoare , si e vorba de noul fluence (fluence\'ul e putin mai scump cu aproximativ toate dotarile ajunge undeva la 20.000 si ceva cu motoru de 1.5 Disel sau 1.6 Benzinar cam pe la 18/19 cu reducerea lor cu tot ... mi se pare mic motorul pt masina aceea dar cum vreau sa spun in cele ce urmeaza faptu ca nu o cunosc deci nu ma pot exprima prea in detalii , doar din ce-am vazut la un vecin si de pe site :)

Poate compar soarecele cu elefantul dar nu vreau sa zic nimica gresit , deci asteptam pareri idei propuneri pro contra (si spuneti-mi daca gresesc cu aceasta comparatie).
Fiecare are + si - \'urile sale.

Stima :)
Roland23
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Member No: 1199

Click aici daca apreciati acest post:

Uite care este parerea mea:

Postby gigel » less than a minute ago

Uite niste linkuri sponsorizate pentru tine:

gigel
Moderator
Moderator
Member No: 23

Car: Chevrolet

Re:Chevrolet Cruze vs Renault Fluence

Postby tpetreanu » 01 Apr 2010, 12:09

Am mai spus-o despre renault si imi mentin ideea ca sunt masini PROASTE.
In primul rand CRUZE este masina cu origine nemteasca, motoare germane, platforma germana ( opel astra 4). Renault Flunece este masina frantuzeasca facuta in turcia. Eu nu sunt pro masini frantuzesti. Cruze in primul rand e mai dotat, pret mai mic , costuri mai scazute, provenienta germana ceea ce ar spune multe, Renault e o masina costisitoare, chit ca uneori e ieftina la vanzare.
tpetreanu
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 617

Postby Livas » 01 Apr 2010, 21:42

Subscriu ce a zis Petreanu.
Livas
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 304

Postby OneSickPuppy » 02 Apr 2010, 06:46

Renault Fluence sau mai bine zis Samsung Fluence sau mai precis Samsung SM3 ??

Numai ptr faptul ca e produs de Samsung ( telefoane , tv , etc ) imi inspira o mare " incredere " :P

Una si cu una fac doua, uite cel mai bun exemplu de calitatea Fluence : Cand a fost Renault Road Show in Constitutiei , am fost sa ma uit la Fluence , m`am urcat in el , m`am jucat putin cu schimbatorul de viteze si cand sa bag in marsarier...hopa , nu mergea. Am mai incercat odata de doua ori , l`am chemat pe un reprezentant s`a uitat si ala , a incercat si el si nimic , pana la urma si`a cerut scuze ptr disconfortul creat si a incuiat masina si a plecat mai departe , lasandu`ne pe toti cu ochii in soare :))

Deci daca vrei sa ti`l iei --> DON`T ! :P

Cheers!
OneSickPuppy
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 854

{ SPRITMO }
Car: Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDI

Postby calinmorariu » 02 Apr 2010, 13:19

Nu sunt fan Renault, dar am facut un drive test cu Fluence...Mi-a lasat o impresie foarte buna ..tinuta de drum, chiar s resurse bune ale motorului neasteptate ( ma refer la diesel).
Una peste alta la condus si la ce feeling mi-a transmis masina personal mi-a placut la condus mai mult decat noul Opel Astra. Stiu ca multi nu sunt de acord cu ce am scris aici dar ...cam asta e impresia mea.
E adevarat ca masina e cam prea scumpa si personal nu mi-as achizitiona asa ceva.
calinmorariu
Gold Boarder
Gold Boarder
Member No: 942

Postby OneSickPuppy » 02 Apr 2010, 17:44

Incearca sa iei o curba mai stransa cu 90 km/h sa vezi ce buna e masina ^^ a si sa nu spun ca merge zici ca e barca la fel ca orice renault de altfel ;):P

Cheers!
OneSickPuppy
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 854

{ SPRITMO }
Car: Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDI

Re: Chevrolet Cruze vs Renault Fluence

Postby luka » 10 Apr 2011, 19:50

cruze e castigator ,arata mai bine decat fluence ....daca ne uitam un pic pe vanzari si acolo castiga tot cruze ....fluence are probleme cu cutia de viteza
luka
Expert Boarder
Expert Boarder
Member No: 3413

Car: aveo 1.4 16v 101 cp

Postby MAP » 11 Apr 2011, 21:00

Fluence este o masina insuficient finisata cu mari probleme de calitate a materialelor si cu probleme de design. Inainte de a lua Cruze ( care a fost dragoste la prima vedere ) m-am interesat despre acesta sub toate aspectele, atat de pe acest forum, in calitate de "guest" cat si fe alte forumuri asemanatoare. Asa cum stiti, multe opinii ale posesorilor de Cruze au fost negative cu privire la multe aspecte ale masinii, in special la modelele 2009. Din acest motiv am decis sa studiez si alte masini din clasa Cruze . Si au fost in competitie vreo 3-4 (Cruze, Fluence, Mondeo, Octavia la sedan si Megan Sport Tourer , Octavia Tourer la break). Veti fi amuzati, dar chestia asta mi-a luat vreo 3 luni de vizite si vizionari. Pot sa spun ca Cruze a castigat absolut la toate capitolele, incepind cu designul si terminind cu pretul. Revenind la Fluence : in afara de designul bordului si eventual tapiteria de piele optional -net superioare celei de la Cruze, si mai ieftina) nu are niciun punct forte : motor slab, suspensii barca, tabla moale, sistem de ridicare/coborire capac portbagaj execrabil-nu-ti vine sa crezi, este facut pe genunchi, jante mici comparativ cu marimea si forma caroseriei. Pentru a ajunge la acelasi nivel de dotari cu Cruze LT, la Fluence trebuie sa mai pui in plus 2500 EUR. Nemaivorbind de motor.Din punct de vedere al consumului , cel putin urban, este la fel ca la Cruze, dar eu am 1.8, Fluence 1.6. De fapt, toate automobilele pe care le-am enumerat, la motorizari benzina 1.6-1.8 au consumurile urban aproximativ la fel, cei care sustin contrariul spun povesti....Diferentele vin exclusiv din stilul de conducere.Si, nu in ultimul rand ,este bine de aruncat o privire pe costurile post-achizitie, respectiv consumabile, revizii, etc. Asa incat concluzionez ca pe buna dreptate Cruze le-a luat "fata" celor de la Renault -Fluence la vanzari.
Last edited by MAP on 11 Apr 2011, 21:02, edited 1 time in total.
MAP
Gold Boarder
Gold Boarder
Member No: 2229

{ SPRITMO }
Car: CRUZE LT 1.8

Postby Phonyx » 11 Apr 2011, 21:14

Din moment ce ei tot motorul acela obosit au de 1.6 110cp ca si pe megane nu prea poti avea asteptari.Sa vezi la portbagaj cum se vede barele transversale nu ca la cruze,iar interiorul mie unul nu imi place de nici o culoare.Cand am hotarat sa imi schimb masina si eu am fost tentant de fluece pana cand un prieten mi-a zis sa ma uit la un cruze pe care nu l-am vazut pana atunci.De aici dragoste la prima vedere,acum fiecare cu gusturile lui dar mie per ansamblu interior+exterior este mult peste fluence.
Phonyx
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 1207

Car: Cruze 1.8LT

Postby cristi 24 » 11 Apr 2011, 22:15

Cruze arata de o mie de ori mai bine decat Fluence (care este destul de labartat in lung si in lat). Parca e copia Fiatului Linea. Eram hotarat la Skoda Octavia dar la ce dotari are Cruze, (1,6 LS = 10700 euro pe care l-am achizitionat), Skoda era cca 17000 euro.
cristi 24
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 2396

Car: Chevrolet Cruze

Postby Corssar » 27 Sep 2011, 08:59

Pffff Fluence... Comparam merele cu prunele stricate. Masina frantuzeasca cu componente romanesti si produsa in Turcia. Am Cruze din Mai anul acesta. Am fost pe la toate marcile (in marja de pret de la Cruze) iar la Renault mi-am pus si eu posteriorul in Fluence sa vad care-i treaba. Am plecat in maxim 4 minute iar vanzatorul striga dupa mine ca are oferte speciale si alte minuni. I-am spus sec: cand vei vinde si masini, nu tractoare, mai vorbim. Hai sa fim seriosi... Cruze este fara doar si poate o masia f. frumoasa si f. echipata, iar daca tine si la tavaleala, atunci excelent.
Cruze 1.6 LS+ 124 Bhp
Corssar
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Member No: 4960

Car: Chevrolet Cruze 1.6 LS+

Postby alecspc » 27 Sep 2011, 13:59

CRUZE CLAR. nusj de de dar mie de prima data cand am vazut un cruze mi sa parut ca aduce a BMW, este super frumos, deci clar CRUZE
...love my chevy
alecspc
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 2176

Car: aveo sedan 2010 1.2 16 V 84 cp

Postby Phonyx » 27 Sep 2011, 19:37

Sa vezi pe la noi atitudine cand am fost si eu in cautarea unei masini si am ajuns si in showroom renault,ma uitam la masina pe dinafara si tipul nici macar nu se obosea sa iasa din birou.Cand m-am dus la el sa il"deranjez" cu o intrebare despre pret sec mi-a raspuns peste 13mii euro.Dar cand m-am suit in masina am inceput sa butonez pe acolo si am iesit din masina repede s-a dus la masina sa vada daca nu am luat scrumiera si daca totul e ok.Oricum e mult sub cruze cu interiorul acela sumbru si motoarele de pe megane nimic nou.
Chevrolt Cruze 1.8LT cica 141cp
Phonyx
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby cagulaa » 06 Oct 2011, 00:17

hai sa fiu gica contra. As alege renault , am mers cu masina asta motor 1.5 110 6 tr. la consum il rupe pe cruze, la interior nici ca se pune problema, acum depinde ce comparatii faceti, eu cred :
- ca un pret ridicat inseamna si calitate
- in vest nu prea vezi cruze cum de altfel nu prea vezi chevrolet
- ca aspect mi se pare mai frumos fluence, mai putin spatele
- este mai finisat la interior decat cruze
- ca dotari este mai bun fata de cruze ( o mica chestie: cand o sa vad la chevrolet un sistem audio bose 3D?, clima zonala?,senzori pe fata?, senzori de lumina?,etc..)
Eu personal daca as putea sa aleg as merge pe mana renault-ului, imi place mai mult, de interesat si urmarit aceasta comparatie si pe forumul renault. Cred astea pentru ca am un clio 3 si un aveo lt, dar clio este peste aveo la toate capitolele indiferent cat as cauta motive
esti prost si vrei sa fi remarcat aprinde proiectoarele, esti cel mai prost aprinde si stopurile de ceata.
cagulaa
Expert Boarder
Expert Boarder
Member No: 3882

Car: Chevrolet Aveo LT

Postby Phonyx » 06 Oct 2011, 18:30

Asa cand o sa fie si fluence in wtcc si va castiga cateva campionate mai vorbim,si i-a mai uitate pe youtube cad de raspandit este cruze ul,cum sta la capitolul vanzari vs fluence si mai vorbim.Oricum gusturile nu se discuta,apropo senzor de lumina si ploaie are,iar pana cand ei au tot motor de 1.6 si nimic mai potent la noi in zona no coment.
Phonyx
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby cagulaa » 06 Oct 2011, 19:51

Daca ne referim la curse sportive nu stiu daca se compara, asa pot si eu sa spun ca nu am auzit de chevy in formula 1 aici unde ren. rupe tot. referitor la motor si reno putea sa puna unul mai puternic, dar romanul nu se mai baga ca deh consuma consuma mult, apropo ce consum ai si care este viteza medie de rulare?
esti prost si vrei sa fi remarcat aprinde proiectoarele, esti cel mai prost aprinde si stopurile de ceata.
cagulaa
Expert Boarder
Expert Boarder
Member No: 3882

Car: Chevrolet Aveo LT

Postby Hassel » 07 Oct 2011, 01:58

cagulaa wrote:de interesat si urmarit aceasta comparatie si pe forumul renault

Cel mai interesant e de urmarit pe un forum multimarca, altfel gasesti acolo ca si aici ceva mai multa subiectivitate decat trebuie.
cagulaa wrote:in vest nu prea vezi cruze

in vest nu prea vezi sedan-uri la clasa asta.
Iar in Uk, Italia....etc, nu o sa vezi fluence, pentru ca nu se vinde.

cagulaa wrote:este mai finisat la interior decat cruze

Nu prea as paria.
Dar poti sa-ti spun ca la fluence butoanele si butonasele de pe consola centrala sunt asezate fara gust si arata ca la o telecomanda tv, mai ales partea de climatizare
Iar clapetele interioare pentru deschiderea usilor sunt realizate dintr-un plastic ... "a la logan"
Hassel
Junior Boarder
Junior Boarder
Member No: 3962

Car: New Spark

Postby Phonyx » 07 Oct 2011, 17:37

In topicul despre consum 1.8 o sa gasesti detalii despre consumul meu,nu are rost sa poluam aici.
Phonyx
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby plumflorin » 05 Nov 2011, 23:42

cagulaa wrote:hai sa fiu gica contra. As alege renault , am mers cu masina asta motor 1.5 110 6 tr. la consum il rupe pe cruze, la interior nici ca se pune problema, acum depinde ce comparatii faceti, eu cred :
- ca dotari este mai bun fata de cruze ( o mica chestie: cand o sa vad la chevrolet un sistem audio bose 3D?, clima zonala?,senzori pe fata?, senzori de lumina?,etc..)
Eu personal daca as putea sa aleg as merge pe mana renault-ului, imi place mai mult, de interesat si urmarit aceasta comparatie si pe forumul renault. Cred astea pentru ca am un clio 3 si un aveo lt, dar clio este peste aveo la toate capitolele indiferent cat as cauta motive

AHAHAHAHA, asta a fost buna, chiar mi-a placut gluma, era sa ma inec cu berea pe care tocmai o savuram cand citeam ce scriai, era s-o arunc pe monitor.Do not never ever ever sa nu pui simbolul = intre Renault si Calitate. Sunt 2 notiuni paralele.
Am avut de la munca renault Clio 3, tot fabricat in minunata Turkish, inafara de motor care se comporta ok, minusuri la greu. Troncanituri peste tot, cele de la haion si usi ma scoteau din minti mai ales ca mergeam si foarte mult cu ea. A fost haios cand cei de la companie au cerut lamuriri de la Renault ca picau pe capete motorasele de aruncat lichid de parbriz si pe principiul "Don't worry, there's no sugar", raspunsul lor a fost ca este din cauza frunzelor care se strang intre parbriz si capota. Deci raspunsul Renault Romania a fost EPIC, atata profesionalism n-am m-ai vazut in viata mea. Nici pana acum n-am reusit sa ma lamuresc ce treaba au una cu alta. Ca sa nu mai zic ca la aceeasi companie aveam flota mare si de Nissan Almera si Navara. Saracul, managerul parcului auto din companie cand auzea ca a mai picat cate una, ii venea sa-si smulga parul din cap. Navarele aveau o problema f. ciudata de nici inginerii de la service Renault nu reuseau sa-i dea de cap: pur si simplu in anumite momente nu mai vroiau sa ia viteza, am patit si eu chestia asta cu una odata, chiar daca erai cu pedala la podea, nu lua viteza, nici nu scadea... Si aceasta problema nu se intampla numai la una, aveam cateva zeci de astfel de masini in parcul auto si se intampla la f. multe.
Citeste si experienta mea cu Renault Fluence si Renault Megand in showroom la topicul "Cruze vs Skoda Octavia".

NO SHIT!?! FALS, cat se poate de FALS, poate n-ai citit ca Chevrolet a avut anul asta record absolut la vanzari din toata istoria lor, datorita in principal modelului Cruze, ia de-aici link-uri, daca erau asa varza se ducea vorba si nu le mai cumpara nimeni masinile.
http://media.gm.com/content/media/ro/ro ... l_q3_sales
http://www.4tuning.ro/masini-noi/chevro ... -9854.html

Gusturile nu se discuta....

Esti chiar funny cand faci aceste afirmatii. Plasticul de pe bord este "mirific" la Fluence, fa o comparatie pipaind cele 2 tipuri de plastic din ambele masini si sa-mi spui dupa aia ce parere ai, asta daca nu cumva ai maini de salahor sau ocnas si nu prea mai simti diferentele. Eu am facut si are acelasi plastic ca si-n CLIO.

care dotari, ca ceea ce enumeri tu aici nu sunt nici pe departe dotari standard. La capitolul pret/dotari Cruze sterge pe jos cu Renault si cu majoritatea concurentei. Oricine poate face o comparatie intre dotarile Cruze si Fluente vs pret. Exista internet, dealeri, etc. Eu am curaj sa pun pariu cu tine ca la acelasi pret Cruze are mai multe dotari standard decat Fluence, tu ai curaj sa faci asta?

Sa mai enumar motoarele de la Renault care n-au mai fost schimbate/imbunatatite de spee mii de ani. Cel putin motoarele 1,5 dCI(care de fapt nici macar 1500 cmc nu este, este 1461cmc) si 1.6 benzina ma dezgusta, acelasi motoare pe toata gama de masini din grupul Renault incepand de la Clio, trecand pe la Megane, Fluence, Qashqai, etc, doar turbina schimbata pentru mai multi cai putere in rest acelasi rahat ambalat diferit, vai, mare creator de motoare este Renault. Mai au putin si or sa bage aceste motoare si pe gama Navara, Pathfinder. La Cruze macar ai mai multe optiuni cand vine vorba de motoare.

PS: pentru cine n-a aflat si dupa parerea mea o chestie foarte importanta, Cruze in anul in care a iesit pe piata (2009, 6 airbag-uri) a obtinut cel mai bun scor la EURO NCAP la protectia pasagerilor adulti si la impact lateral. La scorul general a fost pe locul 2 dupa un BMW parca deoarece a pierdut puncte la protectia pietonilor parca( sa fim seriosi, mi se rupe de protectia pietonilor, mi se pare vrajeala de marketing, important este ca eu si familia mea sa scap), cele 2 categorii la care a luat coroana sunt cele mai importante. Asta a fost si unul din aspectele care m-au facut sa achizitionez aceasta masina., am inteles ca modelele de acum au 10 airbaguri standard.

PS: cagulaa, data viitoare cand mai faci afirmatii vino si cu dovezi.
Last edited by plumflorin on 05 Nov 2011, 23:42, edited 2 times in total.
plumflorin
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Member No: 4846

Car: Chevrolet Cruze 1.8 LS ALB

Postby Corssar » 14 Nov 2011, 12:31

Nu ca am eu Cruze sau ca ma dau cu Chevrolet din 2004, dar, sa spuna cineva ca Fluence e peste Cruze ma cam irita. Subscriu la ce a scris "plumflorin" si-mi permit sa adaug: pe Cruze il cumperi cu sufletul pentru ca arata demential si cu capul pentru ca ofera un raport calitate/dotari/pret nimicitor fata de concurenta. Pe Fluence il cumperi pentru ca nu prea reusesti sa faci diferenta intre lucruri, esti nostalgic "Dacia" (impart destule cele doua) sau tii cu turcii (nu neaparat rau asta, au litoral superb). Nu e obligatoriu prieteni sa cumparati Cruze, Doamne fereste, dar nu comparati merele cu dudele. Pace voua !!!
Cruze 1.6 LS+ 124 Bhp
Corssar
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Member No: 4960

Car: Chevrolet Cruze 1.6 LS+

Postby Phonyx » 14 Nov 2011, 23:46

Cum am mai spus pe aici inaite de a-mi cupara cruze serios m-am uitat si la fluence,dar analizand in detaliu cruze este mult peste.Arunca un ochi pe forumul reno,ori de cate ori am pomenit de cruze ba se stergea postul ba se inchidea topicul.
Phonyx
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby ches » 30 Jan 2012, 14:34

Amandoua sunt masini ieftine, deci comparatia merita. Dar Cruze este mai ieftin decat Fluence, si asta in conditiile in care se stie ca masinile ieftine de la Chevrolet au mai putine probleme decat cele de la Renault.

Calitatea materialelor este cam aceeasi (plasticele se zgarie usor), dar cu un plus pentru design la Cruze.
Motoarele pe benzina de 1.6l sunt asemanatoare, cu un mic plus la consum pt Fluence.
Motoarele pe motorina nu pot fi comparate, oricum daca as vrea neaparat un motor diesel as merge pe altceva. Motorul de 2.0 litri de pe Cruzeare consum mare si unii au avut probleme. Motorul de 1.5dci de pe Fluence e OK, dar cam micut pt cat de mare este masina.
Suspensia este mai confortabila la Fluence (mai barca) si mai rigida la Cruze. Avand in vedere ca mie imi place comfortul, as merge pe Fluence.
Garda la sol avantajeaza Fluence-ul, data fiind tara in care traim. Am mers la padure cu un Fluence si mi-a placut cu s-a comportat pe un drum forestier bland.
Dimensiunile avantajeaza Cruze, Fluence e bun doar daca sacrifici porci in mod constant si ai nevoie de un portbagaj enorm.
Siguranta avantajeaza Cruze, testul cu stalpul de la EuroNcap fiind categoric mai bun.
Timpul de livrare al pieselor avantajeaza Renault. Eu pt Lacetti am stat o luna ca sa imi vina o teava de la aerul conditionat. Pe partea asta orice masina europeana bate masinile coreene/japoneze.

Pe mine nu ma incanta chestiile de genul "designed in Germany" sau alte porcarii de genul asta. Platforma este dezvoltata de GM, care este renumit ca face masini ieftine si nu foarte proaste. Atat! De aici pana la a ridica in slavi platforma Delta e cale lunga. E o platforma reusita pt o masina atat de ieftina, asta nu neg.

Daca ar fi sa aleg intre aceste doua masini, as alege Cruze. Hatchback, 1.8 benzina :d! Pentru ca a trecut peste bolile copilariei si are un design placut, iar HB este muuult mai practic decat sedanul. Banii salvati fata de un Fluence i-as folosi sa schimb plasticele cand se zgarie urat :D.
Last edited by ches on 30 Jan 2012, 14:34, edited 1 time in total.
ches
Expert Boarder
Expert Boarder
Member No: 4975

Car: Epica 2.0D

Postby alecspc » 30 Jan 2012, 22:14

'''''iar HB este muuult mai practic decat sedanul.'''

de ce?
...love my chevy
alecspc
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 2176

Car: aveo sedan 2010 1.2 16 V 84 cp

Postby Raresh20 » 30 Jan 2012, 23:28

Incearca sa bagi un aragaz in sedan si ai sa vezi de ce :))
Chevy Aveo 1,4L, 'o8, Urban Grey
Raresh20
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 2237

Postby Phonyx » 30 Jan 2012, 23:36

Nu toti ne cumparam masini sa caram aragazuri cu ea. :))
Phonyx
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby Raresh20 » 31 Jan 2012, 03:41

Era un exemplu de corp voluminos :D. Sunt sigur ca gasesti si tu unul care nu iti intra in portbagaj, o cutie mai patrata de exemplu :P. Defapt stiu, tu folosesti doar cutii dreptunghiulare ca sa intre pe gura de incarcare :D
Chevy Aveo 1,4L, 'o8, Urban Grey
Raresh20
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 2237

Postby Phonyx » 31 Jan 2012, 17:19

Nu ca vin cu remorca :)) oricum cel putin la mine in oras sunt mai multe cruze decat fluence.Iar parerea mea despre acest vs am mai expus.
Phonyx
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby ches » 31 Jan 2012, 18:19

Credeam ca lumea deja stie de ce hatchurile sunt mai practice si de ce in Europa de vest se vand mai bine :D.
Raresh20 a zis-o f bine: incearca sa bagi o cutie "mai patratoasa" intr-un sedan. Vei vedea ca chiar daca ea ar avea loc in portbagaj, pur si simplu nu intra din cauza gurei de incarcare mai mica. Cam acelasi lucru si in cazul in care mergi cu niste trolere de dimensiuni normale (70cm): Intr-un sedan poti sa bagi 2 trolere si eventual sa mai pui deasupra un ghiozdan inghesuit. In schimb intr-un hatch le stivuiesti una peste alta si daca mai ai nevoie de putin loc scoti policioara. La sedan ce scoti? :D Crede-ma ca stiu ce spun, am avut si am carat multe si diverse (de la materiale de constructii pana la motocultor) si cu sedanuri (Dacia 1310, Nubira 2, Epica) si cu hatch-uri (Lacetti HB, Aveo HB). Cel mai bestial este de departe Aveo HB. La dimensiunile lui am reusit sa bag si motocultorul si 3 persoane, cu haionul inchis, toate calatorind in conditii f bune.

Bineinteles discutia este valabila pt un Hatch cu portbagaj similar cu al unui sedan (Cruze sedan 450l, Cruze HB 413l). Sedanul este mai incapator, dar spatiul este mai putin accesibil...

Banuiesc ca nimeni nu care in portbagaj apa sau nisip ca sa-l intereseze cati litri are un portbagaj :)). Important este ce poti sa cari in el in viata de zi cu zi. Cea mai mare teapa care imi vine in minte si-au luat-o cei cu Astra H sedan :D. Gura de incarcare este minuscula, cred ca atunci cand pleaca in concediu baga bagajele pe usa spate rabatand bancheta :))
Last edited by ches on 31 Jan 2012, 18:19, edited 1 time in total.
ches
Expert Boarder
Expert Boarder

Postby ryco0984 » 01 Feb 2012, 11:31

Daca ai de carat mult si mai tot timpul, nu iti iei Cruze iti iei Chevrolet SILVERADO si rezolvi problema.
http://www.chevrolet.com/silverado-2500hd-pickup-truck/
ryco0984
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 628

Car: Chevrolet Kalos SX 1.4 16v

Postby ches » 01 Feb 2012, 17:30

:)) Dap, asta e "solutia" americana. Totusi oricine are la un moment dat de renovat o casa sau trebuie sa se mute, sa schimbe mobila, sa duca un frigider/aragaz la tara etc. Cum costurile de-a gata sunt mult mai mari decat ce poti face singur cu un mester angajat la negru, mai trebuie sa pui si masina proprie la bataie. Culmea e majoritatea celor din State isi justifica masinile mari tocmai prin prisma acestui lucru. Cand i-am intrebat de cate ori cara pe an ceva, au raspuns ca maxim de doua-trei ori. Dar asa este moda la ei...

Cum eu nu car lucruri zilnic, costurile de exploatare pt un Silverado/SUV nu se justifica. In acest caz intervine masina buna la toate, adica hatch-ul. Nu ca mi-ar fi mila de sedan, ba chiar pentru pachete plate si lungi e oarecum mai bine pt ca ai sansa sa mergi cu bancheta rabatata si portbagajul inchis. Deci pt Ikea e mai bun un sedan. Numai ca de obicei nu cumperi numai de la Ikea (desi personal am 90% din mobila de la ei...asta pt ca atunci ca m-am mutat aveam Nubira 2, deci sedan :)) ).

Sper ca nu am suparat/jignit pe nimeni cu posturile mele (dintre care 2 sunt offtopic), am adus doar argumente bazate pe propria experienta. Pana la urma o masina trebuie sa fie si frumoasa . Pot spune ca in cazul lui Cruze ii sta mai bine ca sedan pt ca asa a fost proiectat/gandit de la inceput, ca un sedan. Totusi, in cazul meu, asa alege hatch-ul pt ca nu arata asa de rau in comparatie cu sedanul si latura practica ma intereseaza la o masina.
Last edited by ches on 01 Feb 2012, 17:30, edited 2 times in total.
ches
Expert Boarder
Expert Boarder

Return to 2.5 Chevrolet vs...