Club Chevrolet

Pasiune pentru performanta. Forum Club Chevrolet



  • Advertisement

A/C Functional?

A/C Functional?

Postby AdrianHH » 21 Jun 2016, 12:03

Salutare,
Va cer un sfat pt Sparkul meu /2007/1.0benzina.
Cand l-am cumparat in dec215 vechiul proprietar mi-a zis ca(observasem la cumparare si l-am intrebat) a schimbat radiatorul de a/c(e primul in fata) ca luase o piatra in el si il sparsese.
Ulterior la sfarsitul lui aprilie cand venise caldura l-am folosit prima data si nu baga deloc aer rece.Il sun si imi spune ca uitase sa puna freon!(nu mai zic nimic...)
Merg la un service unde am mai facut reumplere(de incredere,am mai facut si la alte masini si a fost ok) si la testare imi spun ca instalatia nu pare sa aibe pierderi vizibile(aparatul facea vid ok si instalatia il tinea).
Mi-au zis ca daca in 30 zile nu pierd freonul ar trebui sa fie ok,daca simt ceva sa merg la ei.
De atunci l-am folosit rar,doar de cateva ori,nu fusese mare nevoie.
Ce am observat e ca la relanti era cam fad imediat dupa pornire,in mers se simtea dupa 2-3 minute bine.
Eh,week-endul asta pe caldura de 36-37 afara am facut Bucuresti-Constanta si cu greu a facut fata.Am plecat la 8 dimineata pe racoare,baga binisor,dar pe la ora 12 cand ajunsesem in Constanta era lesinat,baga aer usor racoros,deloc rece,nu stiu cum sa ma exprim,am si o masina cu,clima si sa zic ca era ca si cand aveam 23-24grade in grilele de ventilatie.
Am folosit pe recirculare,ca daca setez sa traga aer de afara de 37grade cred ca e si mai rau.
Aseara ,pe o temperatura mai blanda(vreo 28-30) la un drum de 60km in afara Buc. se simtea mai bine aerul.Dar cum povesteam mai sus,la temperaturi mari afara parca e cam de forma a/c-ul.
Iar o chestie care am observat-o : am mai avut 3 masini pana acum ,toate cu a/c insa la spark cand merge a/c-ul se aude un fel de suierat cam ciudat in bord cateodata,semi-regulat ca sa zic si in plus un tacanic(se aude o data la 15-30-45 sec,iregulat) de undeva din compartimenul motor(banuiesc ca e vreun releu la a/c).
De pe la inceputul lunii cand pornesc a/c-ul de multe ori mi se intampla undeva intre 15- si 2000 ture sa se auda un fel de uruit dinspre motor care dispare peste 2000 ture dar in frana de motor cand intru iar de la 2000 spre 1500 iar se aude.Cu ac oprit nu se intampla asta.As zice ca nu facea asa in aprilie-mai dupa incarcarea cu freon.Masina nu pierde putere,nu se ineaca,accelereaza uniform,consuma ok, nimic de reprosat.

In fine,toata povestea asta e pt cateva intrebari:
-Ati patit chestiile relatate de mine mai sus?
-Credeti ca e posibil sa fi pierdut freonul de nu are putere cand e cald tare afara?
-E posibil sa fie ceva defect in compresor de se aude acel zgomot cu a/c pornit intre 1500-2000 ture?
Urmeaza sa fac un drum de 1500km luna viitoare si mi-e tare teama ca o sa ma coc in masina :(
As putea sa incerc sa fac o noua reincarcare sa vad daca mai am freon in instalatie(aparatul stiu ca indica cat freon trage din sistem) sa imi dau seama daca pierde freon sau daca doar atat poate instalatia.
Idei,pareri,solutii?
Multumesc anticipat!
Adi,
Last edited by AdrianHH on 21 Jun 2016, 13:00, edited 3 times in total.
AdrianHH
Junior Boarder
Junior Boarder
Member No: 36766
 
Posts: 36
Joined: 01 Mar 2016
Click aici daca apreciati acest post:

Uite care este parerea mea:

Postby gigel » less than a minute ago

Uite niste linkuri sponsorizate pentru tine:

User avatar
gigel
Moderator
Moderator
Member No: 23
 
Posts: 3841
Joined: 04 Aug 2010
Car: Chevrolet

Re: A/C Functional?

Postby ches » 21 Jun 2016, 13:00

Aparatul de incarcat in primul rand face vid ca sa goleasca instalatia. Pe durata cat face vid tehnicianul poate verifica daca instlatia are pierderi sau nu (daca nu poate sa faca vid inseamna ca ai o pierdere).
Aerul care iese din aerisire trebuie sa fie aprox 8-9 grade, dar nhu mai tin minte la ce temp exterioara si daca pe recirculat sau cu aerul de afara.
ches
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 4975
 
Posts: 665
Joined: 28 Sep 2011
Location: Bucuresti
Car: Epica 2.0D
Click aici daca apreciati acest post:

Re: A/C Functional?

Postby AdrianHH » 22 Jun 2016, 10:51

La vremea cand am facut testarea timp de 2m30sec am urmarit indeaproape procesul.Vidul s-a mentinut pe durata testului.
Domnii de acolo mi-au spus aceeasi poveste mereu:
Daca in 30 zile nu se pierde ,ar trebui sa fie ok.Daca se pierde,atunci e o problema undeva in sistem.
Faptul ca pe durata testului nu se pierde inseamna ca grosier nu e nici o fisura.Daca e vreun por pe undeva voi descoperi mai tarziu.
Acum e posibil sa fiu in cazul asta.
Oricum,ce racoare dadea masina cand era cald sau f cald e departe de 7-8 grade :(
Orice feedback si sfat e binevenit!
Multumesc,

-- 22 Jun 2016, 09:50 --

Aseara in drum spre casa am incercat sa folosesc a/c-ul si din ce in ce mai fad,aproape inexistent.In plus instalatia scotea un zgomot ciudat,un suierat gol.
Acelasi zgomot era si in prima zi cand incercasem sa folosesc a/c-ul fara sa stiu ca nu era freon(pana la reincarcare).Deci,banuiesc ca instalatia e goala :(

-- 22 Jun 2016, 09:51 --

Ce ma sfatuiti?Unde sa merg pentru verificare(fara sa arunc bani aiurea) ?
Multumesc!
Last edited by AdrianHH on 22 Jun 2016, 10:51, edited 3 times in total.
AdrianHH
Junior Boarder
Junior Boarder
Member No: 36766
 
Posts: 36
Joined: 01 Mar 2016
Click aici daca apreciati acest post:

Re: A/C Functional?

Postby AdrianHH » 17 Aug 2016, 10:17

Update:
Am fost la un service unde am bagat freon iar dar de data asta cu substanta de contrast.
Dupa 3 saptamani am revenit pt verificare,simteam ca iar e mai fad si acolo au vazut baietii la UV ca pierde la imbinarea unei tevi care intra in radiatorul de AC.Probabil nu a fost etansata bine.O sa merg in curand sa demonteze acolo si sa remonteze cu o saiba noua.
AdrianHH
Junior Boarder
Junior Boarder
Member No: 36766
 
Posts: 36
Joined: 01 Mar 2016
Click aici daca apreciati acest post:



  • Advertisement

Return to 4.5.1 Probleme tehnice - Spark

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

  • Advertisement