Am deschis acest topic, dupa ce am participat la revizia masinii mele la 60.000 km, intr-un service privat.
In urma discutiilor avute cu mecanicii, am inceput sa realizez de ce nu ne este permis accesul in zona de lucru, atunci cand mergi la revizii, sau cand ai masina in garantie si ti se inlociueste ceva "pe garantie".
Poate ca doar mie mi s-a intamplat, dar la Autoglobus Timisoara, reprezentanta Chevrolet, nu poti avea acces in service, in 99 % din cazuri (caci, trebuie sa recunosc ca am participat odata, desi nu le-a fost deloc pe plac mecanicilor si sefului de service)
La reviziile de 15.000 si 45.000 km le-a luat 4 ore la mecanicii "SPECIALIZATI" de la Chevrolet, sa-mi faca revizia.
Iar la cea de 30.000 km, cel putin vreo 6 ore..... deci diferenta de 2 ore a fost "inlocuirea bujiilor", care, pana la urma nici nu stiu daca s-a intamplat, dar care a fost trecuta in bonul de lucru si bineinteles, taxata, ca atare !
Ce pot sa va spun e ca azi, in mai putin de 4 ore, mi s-a inlocuit distributia, transmisia, filtrele si uleiul.... si manopera la tot ce v-am zis a fost 280 lei, nu 500, cat ar fi fost la reprezentanta.
Dar v-ati intrebat vreodata de ce nu avem acces in zona de service ?
Sau, as fi curios, daca in locatiile voastre, ati avut acces !
Singura data cand am avut eu acces in service a fost la inlocuirea pe garantie a discurilor de frana, dar si atunci toti au strambat din nas. Tipa de la receptie mi-a zis ca dureaza 3 ore...sa merg acasa,,,si sa ma intorc. Pt ca reprezentanta Chevy din Timisoara e la marginea orasului spre sud...iar eu locuiesc in zona de nord a orasului...alea 3 ore mi le -as fi ocupat plimbandu-ma cu mijloacele de transport in comun, sau dand vreo 50 lei la taxi.
Asa ca m-am dus frumos la usa service-ului...si-am intrat. Mecanicul care se ocupa de masina mea mi-a zis ca nu am voie... dar i-am zis la seful de service ca n-am de gand sa fac turul orasului..si a fost de acord sa "particip".De fapt, numai daca ma scotea cu forta mai ieseam de acolo
Si pt ca tipa de la receptie a zis ca dureaza 3 ore, chiar ma asteptam sa stau 3 ore si sa-l admir pe meseriash cu se unduieste, luptandu-se cu discurile mele..... n-a fost asa, pt ca in max 1h jumate a fost gata, fara ca mesterul sa transpire vreun pic...sau sa lucreze "in stres" .
CONCLUZIA :
1. Reprezentantele factureaza manopera la ora !!! Este in interesul lor sa iti treaca pe factura 1000 de ore...pt ca ei castiga manopera pt 998
2. Neavand acces in service, nu stii ce piese iti sunt inlocuite, daca ar fi trebuit inlocuite sau daca chiar au fost inlocuite.
3. Se pot face multe "magarii" cu masina ta, atunci cand e in service.
to be continued...

ceea ce nu mi se pare tocmai corect in timpu celor doua revizii care au fost efectuate acolo am vazut cum destule persoane au cerut sa asiste la ce se petrece in service da au fost refuzati pe motiv ca...NU este voie! Nimic mai mult. Eu personal am asistat la tot ce se intampla cu masina acolo a fost totu perfect iar costurile cu bun simt da repet daca te ai bine cu cei de acolo cum a spus si Krs.

News