Club Chevrolet

Pasiune pentru performanta. Forum Club Chevrolet

• Advertisement

Pro sau contra foliei?

de ce pro sau contra?

Tunning interior si exterior

Pro sau contra foliei?

Postby black beast » 19 Sep 2010, 22:49

Vorbim de folia omologata, nu de cea de la taraba. Ar fi indicat ca cei care au avut de-a face cu asa ceva sa isi spuna parerea, nu raspunsuri de genul "am auzit ca..."
black beast
Global Moderator
Global Moderator
Member No: 400

Click aici daca apreciati acest post:

Uite care este parerea mea:

Postby gigel » less than a minute ago

Uite niste linkuri sponsorizate pentru tine:

gigel
Moderator
Moderator
Member No: 23

Car: Chevrolet

Re: Pro sau contra foliei?

Postby LAwR » 19 Sep 2010, 23:22

SolarZone 80% spate + luneta; 35% fata; 95% parasolar =
-Spate + Luneta: din exterior nu se vede mare lucru in masina, din interior e vizibilitate foarte buna, atat pe timp de zi cat mai ales pe timp de noapte;
-Geamurile fata: O oarecare tenta fumurie privite din afara, nu afecteaza cu nimic vizibilitatea din masina.
-Parasolarul: pus peste cel original al parbrizului, ajuta destul de mult daca bate soarele din acea directie.

Avantaje, din punctul meu de vedere:
-Design imbunatatit;
-S-a eliminat senzatia de acvariu si de ochi holbati la mine din toate directiile;
-Pot lasa linistit obiecte pe bancheta din spate, pe podeaua din spate pentru ca nu se distinge mare lucru, a stat laptop-ul fara nicio problema, "curiosii" nu vad nimic;
-Redus foarte mult efectul de orbire pe timp de noapte datorat prostilor care nu stiu sa mearga la un reglaj de faruri, sau mai rau, tin faza lunga in spatele meu, sau nu o schimba pe scurta dupa ce ii depasesc, bla bla, exemplele continua la nesfarsit, dar exista un antidot pentru ei: Aprins lampile ceata, avaria si piscata frana, in acel moment Aveo = Pom de iarna, e mai rau decat o faza luna;
-Redus efectul de sera, reduse razele UV in momentul in care soarele e pe cer si bate prin geamuri;
-Ofera protectie suplimentara in caz de impact, cioburile ramanand lipite de folie;
-Ofera rezistenta mai mare in cazul unei incercari de a sparge geamul;
-Oricand se poate renunta la ea, nu raman urme pe geam dupa indepartarea ei;
-Oricand se poate inlocui cu alta mai inchisa sau mai deschisa.
- . . .
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 1419

Car: Ford Mustang GT + GWM Hover

Postby B 86 RTO » 21 Sep 2010, 13:32

Asteptam si dezavantajele....
B 86 RTO
Global Moderator
Global Moderator
Member No: 66

Car: Chevrolet Aveo Sedan 1.4

Postby black beast » 21 Sep 2010, 13:59

Dezavantajele ar fi urmatoarele:
- poate sa ramana "lipici" (impropriu spus) pe geam in momentul cand vrem sa o dam jos, iar la luneta se poate intampla un fenomen si mai neplacut: se poate lua cu tot cu circuitul electric de dezaburire. Pentru a ne asigura ca avem cele mai mari sanse sa nu se intample asta, e indicat sa lasam inainte masina in soare cateva ore.
Alte dezavantaje nu vad, iar cele de mai sus sunt probabile, nu sigure.
Last edited by black beast on 21 Sep 2010, 14:00, edited 1 time in total.
black beast
Global Moderator
Global Moderator

Postby ALiCE » 21 Sep 2010, 21:17

Dezavantaje:
- Sanse mai mari sa fi oprit de garcea. Daca esti oprit si folia e in regula (autorizata), ai sanse sa se lege de altceva.
- Cel din spate nu vede ce se intampla in fata ta, si ai sanse mai mari sa intre in tine.
- O masina cu folie atrage atentia hotilor (ia sa vedem, nu a lasat asta ceva in spate, pe ideea ca nu se vede?)
Mi-am luat Cruze. Regret profund.
Jurnal de bord - Tractoru' Alb
ALiCE
[Big Boobs]
[Big Boobs]
Member No: 1790

{ SPRITMO }
Car: Cruze 2.0D LT

Postby black beast » 21 Sep 2010, 22:52

Si eu zic ca faza cu intratu in tine din cauza foliei nu sta in picioare. Daca cel din spatele tau e sofer, atunci trebuie sa pastreze o distanta care sa-i permita sa opreasca in siguranta si daca nu vede prin folie. Oricum are obligatia asta, fie ca are folie sau nu in fata lui. Si acum, sa fim seriosi, pot intra in tine o groaza de idioti si data ti-ai da geamurile cu totu jos... Deci daca ai ghinionu sa fie un idiot in spatele tau, asta e, ghinion. E cam ciudat sa te orientezi dupa a 2-a, 3-a... masina din fata ta, cateodata ajuta, alteori mai rau faci. Sunt unii care (fie nu cunosc drumul, fie sunt incepatori, fie obositi, sau pur si simplu nu au nici o treaba cu sofatul) pisca frana fara nici un motiv, iar cei din spatele lor avand o distanta ok doar iau piciorul de pe acceleratie, nemaipunand frana aiurea.
black beast
Global Moderator
Global Moderator

Postby LAwR » 21 Sep 2010, 23:26

@Black, daca folia este de calitate si omologata, nu luata din targ la 10 lei/m2 si pusa in spatele blocului, nu vor ramane urme de lipici si nici nu se va lua cu tot cu sistemul de dezaburire. Iar cand se da jos, se foloseste pistolul cu aer cald daca nu ma insel, deci nu te chinui cu lasatul in soare, apoi geamul se spala/curata cu solutii speciale care indeparteaza orice dovada ca pe geamul acela a fost o folie.

@Alice, in 5 luni de cand am foliile, am facut aproximativ 10.000 km prin toata tara, am fost oprit de 2x de politie, ambele dati doar prin zona mea si nici macar nu au intrebat de autorizatiile la folie. Am trecut pe langa zeci de filtre si nici macar 1 garcea nu s-a uitat mai insistent dupa mine.

Restul dezavantajelor sunt doar cu daca si parca, se plimbau cu o barca . . .

Un dezavantaj care intradevar merita luat in calcul, este acela ca, pe timp de noapte, cu o folie de 95%, nu vei mai vedea din interiorul masinii mare lucru prin luneta si geamurile spate. Dar nu e vizibilitate 0, departe de asta. Eu recomand totusi 80%.
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby black beast » 21 Sep 2010, 23:43

LAwR wrote:@Black, daca folia este de calitate si omologata, nu luata din targ la 10 lei/m2 si pusa in spatele blocului, nu vor ramane urme de lipici si nici nu se va lua cu tot cu sistemul de dezaburire. Iar cand se da jos, se foloseste pistolul cu aer cald daca nu ma insel, deci nu te chinui cu lasatul in soare, apoi geamul se spala/curata cu solutii speciale care indeparteaza orice dovada ca pe geamul acela a fost o folie.

Doar nu credeai ca vorbesc de folie din targ. Posibilele probleme de mai sus le stiu de la o persoana care aplica de ani de zile folii omologate si are cred ca sute de masini la activ, deci stie despre ce e vorba.
black beast
Global Moderator
Global Moderator

Postby Cipri » 22 Sep 2010, 01:21

Din cate stiu eu circuitul de dezaburire e pe interior si folia se pune pe exterior deci nu are cum sa se duca folia cu tot cu circuit.
Folia se poate da jos si cu mana goala.
Se vede bine si prin folie 100% noaptea :) testat de mine.
Cipri
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 1490

Postby razvan020 » 22 Sep 2010, 09:00

Circuitul de dezaburire este in luneta. Folia se monteaza pe interiorul geamului.

Nici mie nu imi place senzatia din spatele unuia care nu vad in fata gen tir, duba, papuc sau cu folie pe luneta, in rest seara vizibilitatea este scazuta, se vede dar nu asa de bine mie mi-ar trebui senzori de parcare.
Eu nu sunt de acord cu foliile pe stopuri dar nu spun ca nu imi place cum dau.
razvan020
Administrator
Administrator
Member No: 63

Car: Skoda Octavia 1.8T

Postby black beast » 22 Sep 2010, 14:25

Sunteti siguri? Mai uitati-va o data. La mine e lipit pe geam (in partea din interior normal) , nicidecum nu e in interiorul sticlei. Nici nu ar avea logica sa fie intergrat in sticla, daca apare o problema la circuit cum o rezolvi, schimbi luneta? Dati usor cu degetu pe geam si o sa se simta.
black beast
Global Moderator
Global Moderator

Postby Jeffnero » 22 Sep 2010, 23:41

Circuitul este lipit pe luneta si daca insisti putin se poate dezlipii :) nu sunt de acord cu dezavantajele scrise poate doar cu faptul ca noaptea ar fi o problema cu folia pe luneta de 95% vizibilitatea e cam scazuta dar eu mam obisnuit nu am probleme. In rest nu exista dezavantaje pentru folie cat timp este de calitate si montata cum trebuie, eu cel putin nu vad nici una importanta
Jeffnero
Gold Boarder
Gold Boarder
Member No: 1825

Car: Chevrolet Aveo

Postby OneSickPuppy » 23 Sep 2010, 09:09

"Folia se pune pe exterior" =)) =)) Genial..genial ce pot spune , nici nu ma asteptam la altceva sincer :bash:

Cat despre folie , dupa cum bine stiti am folie pe geamurile din spate si luna asta urmeaza pe geamurile din fata...mie personal imi place si cum da ca aspect si ca utilitate ca practic pot lasa ce vreau in masina fara sa`mi fac griji ca vine vreun cocalar si`mi sparge geamul ptr o geanta uitata aiurea in rest am aceleasi avantaje pe care le`a spus si LawR !
Deci recomand sa`ti pui , merita :)

Cheers! :cheers:
OneSickPuppy
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 854

{ SPRITMO }
Car: Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDI

Postby Cipri » 23 Sep 2010, 09:38

Mda si raspunsul la care ma asteptam de la un om cu nivelul tau de inteligenta. Desteptule suntem toti aici ca sa invatam unu de la altul, eu asa aveam impresia si stiam gresit acum am invatat, dar noh nu ma astept sa te duca capul nici atata, ce sa ii faci oare ce cauta geniul de tine printre noi, oamenii de rand ? Cred ca tu esti printre putinii care s-au nascut invatati :-? eu unu am ales calea mai distractiva m-am nascut ca sa invat si totusi prostia care am zis-o eu cred ca e de 100 de ori mai mica decat visul tau de copil care nu are nici un habar despre masini, astept ziua cand o sa iti vad cruze-ul tau cu tractiune 4x4 ;)
Last edited by Cipri on 23 Sep 2010, 09:41, edited 3 times in total.
Cipri
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby LAwR » 23 Sep 2010, 11:05

O rezolvare pentru vizibilitate prin folie 95% pe timp de noapte si nu numai, la parcari: camera pt mersul inapoi :D Acum parca imi pare putin rau ca nu mi-am pus si eu 95%.
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby Jeffnero » 23 Sep 2010, 15:18

E cam scumpa varianta asta de rezolvare, mai bine te obisnuiesti asa :D. Eu am 95% pe spate si dupa o saptamana maxim mam obisnuit cu ele numai am probleme de vizibilitate
Jeffnero
Gold Boarder
Gold Boarder
Member No: 1825

Car: Chevrolet Aveo

Postby Cipri » 23 Sep 2010, 15:19

sau mai bine pui leduri pe spate sau xenon =))
Cipri
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby Livas » 04 Oct 2010, 01:40

Contra !!! :death:

Nu suport sa am in fata mea in trafic o masina cu folie, nu vad nimic de ea in fata, parca as merge in spatele unui perete pe roti. La fel aiurea cand ies din parcare si am o masina cu folie parcata in paralel cu mine nu ma pot asigura ca nu pot vedea prin ea. pe langa asta interiorul masinilor cu folii pe ele pare mai mic datorita faptului ca e mai intuneric, ca doar deh intra mai putina lumina.
Livas
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 304

Postby LAwR » 04 Oct 2010, 02:40

Ai luat si tu permisul pe la Pitesti? :D Intradevar, daca esti un simplu tinator de covrig, te deranjeaza folia. Daca esti sofer, poti sa ai in toate partile tiruri, ca te descurci fara nicio problema!
In cate masini cu folie pe geam te-ai urcat, de afirmi ca interiorul pare mai mic? :D
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby Livas » 04 Oct 2010, 03:00

Nu sunt in simplu tinator de covrig si am luat permisul acu 4 ani in jungla urbana numita Bucuresti. In Bucuresti, acolo unde, gararile sunt cam la centimetru fata de celelate masini si iesi din vehicul cu portiera lipita de tine ca sa nu atingi de masinile din jur incomodeaza enorm sa ai o masina cu folie in stanga sau dreapta mai ales daca din comoditate ai bagat-o cu fata si te mai aflii si pe un bulevard intens circulat. Si cireasa de pe tort sa dai de o duba gen Mercedes Vito cu folie pe spate sa vezi ce-ti blestemi zilele si iesi din parcare la claxon...scoti botul si daca te claxoneaza cineva te opresti daca nu ii dai inainte... Mi-a fost suficient sa am sui in masinile de la noi de la club ca sa fac o comparatie cu a mea si sa constat ca nu imi place, ca da senzatia de caverna.
Last edited by Livas on 04 Oct 2010, 03:01, edited 1 time in total.
Livas
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby Cipri » 04 Oct 2010, 08:01

Doamne in aproape 3 ani de permis n-am intalnit nimic din ce zici tu si sigur n-o sa intalnesc pentru ca ce zici tu sunt aiureli de incepator sau om care nu are nici o tangenta cu permisul, fara suparare.
Cipri
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby Livas » 04 Oct 2010, 12:32

Aiureli de incepator? Bah ma lasi? Daca nici eu nu am tangenta cu permisul... Nu compara situatia din restul tarii cu situatia din Bucuresti. Cel mult o sa mai vezi ceva asemanator in Constanta in sezonul estival si atat. Intreaba colegii cum e sa parchezi seara in cartierul Militari, dimineata in Piata Romana / Moxa sau chiar si in dristor inainte sa se faca parcarile. Sa vezi ce probabil nu vezi in fiecare zi...3 maini parcare pe 2 locuri de parcare si blocate de alte 2 aflate in strada...defapt daca stau sa ma gandesc cred ca pot chiar exemplifica cu o poza daca cobor la noapte la 50 de m de bloc sau puteti sa-l intrebati pe Razvan020 ce minunat e sa parchezi la el...diferenta e ca la el se parcheaza lateral nu garare. In plus nu am zis ca nu ma descurc, am zis doar ca ma incomodeaza si ca sunt contra. Daca erau asa OK foliile le bagau constructorii auto in linia de productie, ca abia ar mai fi asteptat un banut in plus. AI vazut pe undeva cumva optional folie la vreo marca de masina? R: NU. Cel mult geamuri heliomate care sunt cu totul alta mancare de peste si asta la sectorul premium de masini. Si ca o comparatie, scutul de la masina. Lumea si-l monta la inceput "pe coate" sau prin service-uri de cartier, dar apoi realizand utilitatea lui constructorii l-au inclus in productie. Cu folia Nu s-a intamplat la fel !

PS: In 2 ani de zile de cand sunt la club nu m-a luat nimeni la misto, vad ca de juma de an s-a umplut forumul de doctori in d'ale condusului si toti in zone cu un trafic super intens (fara suparare)
Livas
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby LAwR » 04 Oct 2010, 12:44

Eu am 3 ani jumate de cand am luat permisul, si doar cu Aveo in 6 luni am umblat cat nu au umblat altii in toata viata lor cu o masina. Si crede-ma, ma invart destul de des si prin Bucuresti, iar de la anul ma voi muta in "jungla" . . . sa fim seriosi. Si Bucuresti-ul mai e o jungla? Da, pentru ca nu ai fost in alta parte. Dar eu am fost in Napoli . . . ala cum se mai numeste, daca Bucuresti-ul e jungla? Bucuresti e mic copil fata de Napoli! Sa vezi acolo trafic infernal si criminal! Din 10 masini pe care le vezi, la 8 dintre ele observi din prima zgarieturi/busituri, a9a e intacta pt ca de curand a fost reparata(nu a avut ce face cu banii), iar a10a urmeaza sa fie lovita cat mai curand. Apoi sa nu mai zic de harababura de pe strazi, de donatorii de organe care merg cu scuterele si care nu au nicio legatura cu regulile de circulatie, de pietonii care iti sar in fata de parca ar fi neam cu SuperMan, de strazile unde are loc doar o masina si jumatate, dar tot se incumeta si se baga pe langa tine, ce daca oglinzile se freaca intre ele, chiar daca te-ai lipit de zid-uri si multe altele!
Dupa cum ziceam, Bucuresti-ul este foarte frumos in comparatie cu alte locuri! Si Napoli e un exemplu care l-am vazut cu ochii mei, dar se poate si mai rau decat acolo :)

Ce producator de masini "normale" si pentru tot omul pune scut? Dacia! Pentru ca unde vezi un OffRoar veritabil, o sa observi langa el si un Logan, pentru ca soferii de Logan au asemenea curaj.

Multe masini au din fabria geamurile inchise foarte mult la culoare! Si cam orice model prezentat pe piata are geamuri NEGRE (nu se zgarcesc ei la folie, au alte metode de a le innegri)!
Last edited by LAwR on 04 Oct 2010, 12:48, edited 1 time in total.
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby Livas » 04 Oct 2010, 13:14

Cam offtopic dar...Un alt producator de masini normale si pt tot omul care pune scut e Skoda sau mai bine zis grupul Porsche-Volkswagen sau Opel, care tot GM este si nu stiu sigur dar cred ca si Hyunday. Pietonii sinucigasi ii gasesti peste tot iar parcarile cu frecari de oglinda cel mai bine le gasesti langa Obor pe stradutele laturalnice. Bucurestiul are infrastructura gandita pentru 500.000 de masini, in prezent sunt cam 2 milioane. Locurile de parcare ajung numai pentru un sfert spre jumatate din masini. Aici e problema. Referitor la Napoli nu am ajuns in Italia, dar spre deosebire de alte orase din UE Bucurestiul este pe primul loc la numar de locuitori pe kilometru patrat. Si inca o chestie, in oras kilometrii sunt cam irelevanti ca orasul are cam 20 de km de la un cap la altul, conteaza mai mult orele de functionare ale motorului. Daca maine ies intr-o plimbare pana la mare, scot intr-o singura zi kilometrii pe care ii fac in Buc in 2 saptamani.
Spui ca ai 3 ani jumate de cand ai permisul, pe profil zice ca ai 20 de ani. Tu ti-ai luat permisul la 16 ani jumate? /:) Eu il am de acum 4 ani de zile cand am implinit 18.
Livas
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby ALiCE » 04 Oct 2010, 14:14

Tu ce nu intelegi?
E mai important ca masina sa arate "cool" decat sa fie functionala. Nu conteaza ca-i deranjezi pe ceilalti.
Peste 90% prefera sa investeasca in folie, "subufar", xenoane in proiectoare sau alte prostii de genul asta, iar la chestiile cu adevarat importante se uita si la 50 de bani (vezi gume, placute de frana, discuri, amortizoare, etc).

O masina cu folie va atrage intotdeauna mai mult atentia hotilor, pe principiul "ia sa vedem ce a lasat fraierul asta in masina, ca zice ca ne pacaleste cu folia". Faptul ca a ramas laptop-ul in masina si nu l-a luat nimeni este irelevant - si eu mi-am lasat portofelul in cotiera centrala, fara folie si nu l-a luat nimeni, dar asta a fost doar noroc chior.

Am ratat cateva accidente, in care cel din fata mea a intrat in cel din fata lui, dar eu am vazut ce se intampla in fata si am franat inainte sa franeze el. Daca astia aveau folie, probabil ca nu 'scapam'.
Ce fac cu masinile care au folie, dube, tiruri, si alte alea? Simplu, le depasesc cu prima ocazie. Merg mult mai linistit si mai relaxat cand vad ce se intampla in fata mea.

Singurul avantaj pe care il vad este cel de protectie fizica (retin cioburile), dar pentru asta se poate aplica o folie de protectie, transparenta.
Eu o sa-mi pun, cand o sa am timp si bani, folie pe stopuri si pe faruri, pentru ca se zgaraie extrem de usor. Dar pentru asta o sa aleg una inchisa 0%, sau maxim 5-10% daca nu gasesc altfel. Decat sa pun mai inchisa, prefer sa nu mai pun deloc.
Last edited by ALiCE on 04 Oct 2010, 17:03, edited 1 time in total.
ALiCE
[Big Boobs]
[Big Boobs]

{ SPRITMO }

Postby razvan020 » 04 Oct 2010, 16:27

Sustin ce spune Livas si incerc sa va fac sa intelegeti ca nu este placut pentru ceilalti participanti la trafic sa dea peste o masina cu geamuri fumurii fata + spate. Exemplu foarte clar acum 2 zile: ma duceam la ai mei si pe o straduta vad un tico cu geamuri fumurii imi dadea senzatia ca este parcat deoarece nu am vazut nici un sofer in ea si ma uit atent, vad ca nu se misca si dau sa trec in secunda doi observ ca si tico pleaca de pe loc sa imi taie calea - nu va dati seama cate injuraturi am tras pentru folia aia nenorocita ca n-am putut sa imi dau seama daca este sofer in ea sau nu.

Pentru exemple de genul asta se plang colegii si normal ca nu intelegeti odata ce voi aveti folie pusa si nu v-ati intalnit cu acest gen de probleme.

Voi cum ati fi reactionat? sa treci prin dreptul unei masini sa crezi ca sta deoarece nu vezi soferul si deodata sa plece de pe loc...

Inca un exemplu si va las :) - eu cand plec ies in bulevardul tineretului care este destul de circulat si multi parcheaza masina pe colt astfel iti ia vizibilitatea si incercisa te asiguri ca nu vine nimeni dar nu vezi nimic si trebuie sa iesi orbeni pe buleverd iar daca te loveste unu tu esti vinovat ca nu te-ai asigurat - prostii!!

In plus nu va mai aduceti insulte de genu ca n-ai experienta si ca nu sti sa conduci pentru ca nu ajuta cu nimic.

Am carnet de 6 ani dar asta nu inseamna ca sunt inconstient si fac pe ken block la volan.
razvan020
Administrator
Administrator
Member No: 63

Car: Skoda Octavia 1.8T

Postby OneSickPuppy » 04 Oct 2010, 16:54

In mare parte ai dreptate cu folia ca ii deranjeaza foarte mult pe ceilalti participanti la trafic ptr simplul motiv ca nu pot anticipa urmatoarea ta miscare , insa pana la urma daca pastrezi distanta nu ai ce patii, nu ? Dar din punctul meu de vedere ( asta avand in vedere ca am pusa folie pe masina ) iti spun ca e mult mai confortabil ptr tine ca sofer : 1. Noapte cand vine un turbat cu faza lunga din spatele tau se reduce efectul orbirii cu 50% ; 2. ceea ce ati zis si voi cu spartul geamurilor ; 3. eu cel putin de cand mi`am pus folia pe spate , nu mi se mai incinge bancheta spate/tetiere/usi etc. ; 4. poti transporta orice vrei pe locurile din spate fara sa se uite nush ce tirist sau similar. Si plus alte avantaje care nu`mi vin acum in minte.

Cheers! :cheers:
Last edited by razvan020 on 05 Oct 2010, 10:14, edited 1 time in total.
OneSickPuppy
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 854

{ SPRITMO }
Car: Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDI

Postby Darius » 04 Oct 2010, 16:57

In regulament este prevazuta o distanta care trebuie tinuta intre masini, daca nu stiti sa franati cum trebe sugerez pastrarea distantei respective, cu masinile parcare prost e vina politiei nu a foliei

P.S. alice folia cu transparenta 0% e cea mai inchisa ;) poate vrei sa zici transparenta 100% daca vrei doar de protectie.
Last edited by Darius on 04 Oct 2010, 17:10, edited 1 time in total.
Darius
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Member No: 2205

Postby ALiCE » 04 Oct 2010, 17:09

Eu am zis transparenta 0%, greseala mea :).

Chestia cu distanta ati intels-o gresit.
Desi am spus ca ma deranjeaza folia, nu am lovit niciodata pe nimeni. Deci stiu sa pastrez distanta.
Problema era cu cel din spatele tau daca tu iti pui folie. Cu ce te incalzeste pe tine ca el nu a pastrat distanta, cand tu trebuie sa alergi pe la asigurari, service-uri, sa-ti faci nervi ca se cojeste vopseaua, ca nu a iesit aceeasi nuanta, etc? POATE daca nu aveai folie, frana la timp si nu intra in tine.
Stiti vorba aia "E stupid sa mori cu dreptatea in mana"? E departe de subiect, dar ideea tot aia este.

Eu niciodata nu ma bag in fundul celui din spate la semafor, daca vine un 'meserias' tare si ma loveste, macar sa-mi faca zob doar fundul, nu si fata.
Daca pot face ceva ca sa fiu mai vizibil in trafic, fara sa-i deranjez pe ceilalti, si fara sa iasa un kitsch, o fac (gen al 3-lea stop la Cielo, al meu nu a avut asa ceva din fabrica). Dar sa fac ceva ca sa micsorez vizibilitatea, in veci n-as face asta.
Last edited by ALiCE on 04 Oct 2010, 17:10, edited 1 time in total.
ALiCE
[Big Boobs]
[Big Boobs]

{ SPRITMO }

Postby Darius » 04 Oct 2010, 17:13

Eu chiar ma rog sa intre ca trebe sa vopsesc bara spate. Si exista casco pentru chestiile astea, eu o fac pe casco si dupaia agentia de unde am eu casco se descurca cu luatul banilor de la asiguratorul "meseriasului" care ma "pupat"

Pe mine ma incalzeste folia avand in vedere ca pot sa tin orice in masina si sa nu vada toti curiosii, nu mai este caldura infernala in masina, e luneta mai protejata, nu ma mai incomodeaza asa de tare prostii cu xenoanele care bat total aiurea si etc, o gramada de avantaje.
Darius
Fresh Boarder
Fresh Boarder

Postby black beast » 04 Oct 2010, 20:47

OneSickPuppy wrote:...cel mai bine e sa`l ignori cu toate ca nici asa nu`si da seama cat de prost e...

Gibone, ai face bine sa nu mai folosesti astfel de expresii aici, pentru ca nu ne fac cinste.
black beast
Global Moderator
Global Moderator

Postby LAwR » 04 Oct 2010, 21:13

Livas, 2,5 ani, am tastat gresit. Din 02.04.08 mai exact :) In fine, asta nu are o relevanta.
Nu ma impresioneaza cu nimic datele "oficiale", la fel e peste tot in tara. Toata tara e gandita pentru o infrastructura anii 70-80, desi suntem in 2010. Nu s-a facut mare lucru pe niciunde, nici macar nu sunt instare sa intretina ce s-a facut inainte. Eu spun doar ce tine de realitate. Daca ai da o tura prin alte parti, ai multumi la toti zeii ca traiesti si locuiesti in Bucuresti! Napoli nu e asa doar pe o straduta-doua, ci in tot orasul! Si este de cateva ori mai mare decat Bucuresti-ul, cu toate suburbiile si cartierele marginase, lipite. Nu am zis nimic de cum se prezinta strazile, cat de varza e asfaltul, cate strazi sunt inca din piatra cubica vai de capul ei, ca rupi masina din toate incheieturile daca treci pe acolo. Cum ziceam, Bucuresti-ul este inca intr-o stare ok, fata de alte parti!
Dar nu asta se discuta pe aici, ci despre folii.

Toate "contra argumentele" aduse mi se par cu "daca si parca". Fiecare face ce vrea cu masina lui, dar avantajele foliei bat cu mule "dezavantajele" ca nu vede "chioru" din spatele meu. Nu cred ca exista dovezi clare ca masinile cu folie pe geamuri sunt implicate mai des in accident decat cele fara folie.

@ALiCE, mie imi place muzica care se aude dintr-un sistem audio bine pus la punct, nu am doar un amarat de subwoofer, xenoanele in proiectoare fac cat inca o pereche de faruri pe un drum prost (cine a fost noaprea in masina mea, stie ce vorbesc, stie cum se vede pachetul de xenoane) si multe altele! +
Daca ai merge cu RATB-ul, cu metroul, nu te-ar mai lovi nimeni, nu ai mai avea de lucru cu asigurarile, nu ti-ai mai face griji pentru nimic.
Dar nu, e mai comod si mai frumos cu masina. De aici si supraaglomerarea oraselor! De ce v-ati luat Cruze/Aveo daca va plangeti de oras? Cred ca mai potrivit e un Smart pt asa ceva, mai ales din cauza drumurilor scurte si o singura persoana prin masina (nu cred ca mergeti plini, zi de zi). Deci degeaba se cauta vina in alta parte, cum e romanul obisnuit. Prima data mai bine ne-am uita in curtea proprie. Sunt curios cate masini mari sunt prin Bucuresti cu o singura persoana in masina . . . 70-80%! Omul mai bine isi cumpara masina maaare, incapatoare, sa aiba unde sa bage varza si cartofii de la tara, sutele de valize cand merge o data pe an in vacanta, iar cu masina asta umbla defapt zilnic, in locuri unde mai frumos ar fi cu o masinuta mica. Eu unul am in plan sa cumpar la anul si un Smart, pt Bucuresti. Se gasesc incepand de pe la 2000 euro, merita toata investitia. Si ii voi pune folii pe geamuri, bineinteles =))

Gibone, eu sunt foarte serios :cheers: ;;)
Last edited by LAwR on 04 Oct 2010, 21:15, edited 1 time in total.
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby Bogdan » 04 Oct 2010, 23:19

1. Alice, mie imi place ca toate masinile mele sa aiba folie, sa aiba xenoane (daca le pun si le folosesc doar pt ceata, cu atat mai mult) ca sa pot sa vad bine si alte "fite" din astea cum le consideri tu. Sunt un prost nu? Vezi ca vorbesti aiurea despre o categorie foarte mare de oameni, si daca tu esti mai destept, tine-ti parerea pt tine. Si apropo de faptul ca eu vreau doar prostii din astea si nu ma intereseaza alte maruntisuri gen siguranta masinii.. banuiesc ca nu are rost sa zic ca am stat 3 saptamani dupa niste discuri Brembo si niste placute ATE adevarate, nu chinezarii, nu? Probabil m-ai categorisit din prima parte a postului, cand am zis ca am xenoane si folie. Imi pare rau ca tu gandesti asa, si nu o zic ca jignire sau ceva de genul asta, dar trebuie sa accepti si parerea altora.
2. Livas, daca tu nu poti circula dupa o masina cu folie, imi pare rau frate, dar inseamna ca ar trebui sa nu mai iesi niciodata cu masina. Ia RATB-ul sau altceva daca nu poti sa te descurci in trafic, ca oricand poti intalni o masina cu folie/un logan van/o dubita mica/o masina de marfa/un autocar/un tir/un autobuz/troleibuz.. si multe alte exemple. Cu autobuzele de exemplu cum te descurci? Ca nici in fata lor nu vezi.
Legat de iesirea din parcare? Vezi ca in mod normal te referi la locuri unde nu au voie sa parcheze, si problema e alta,nu folia. Ce te faci daca in acelasi loc intalnesti o dubita/un logan van etc.,sa continui? Il injuri pe ala ca are tabla in loc de geam, sau il injuri ca a parcat acolo? Ca de folie nu poti sa ii mai spui nimic.
Ciprian a luat ban pt ca si-a exprimat parerea mai bland ca mine, sa imi dati si mie ban daca cineva nu mai are voie sa isi posteze parerea liber pe acest forum. Razvane, tii minte cum era acum 2 ani, cand era la inceput forumul, si eram 5 membri? Am crescut incet ca o familie, vorbeau oameni care stiau despre ce vorbesc si toti puteau sa isi exprime parerea, fara sa vina cineva ca Gibone sa zica "nici nu ma asteptam la asa ceva de la tine". A, lui Ciprian ii dati ban pt ce a zis, dar Gibon ca il jigneste fara oprire nu primeste ban ? Lawr de ce nu primeste ban ? Si el a zis despre Livas ca e paralel cu condusul, mai bland ca mine. Va rog nu le dati lor ban, si eventual scoteti-i banul lui Ciprian, si dati-mi mie, daca am jignit pe cineva cu parerea mea. Ca pt asta e un forum public, ca sa ne dam cu parerea.

Sincer Razvane,Alberto si cei care ne stim de la inceput.. mi-e dor de forumul vechi. ;)

O seara buna tuturor si rog un moderator sa imi dea ban pt ca am jignit pe cineva cand mi-am expus parerea.
Bogdan
Global Moderator
Global Moderator
Member No: 68

Car: Aveo

Postby Darius » 04 Oct 2010, 23:51

black beast wrote:
OneSickPuppy wrote:...cel mai bine e sa`l ignori cu toate ca nici asa nu`si da seama cat de prost e...

Gibone, ai face bine sa nu mai folosesti astfel de expresii aici, pentru ca nu ne fac cinste.

Eh blackule lasa ca aia nu e jignire, dar daca faci omul ne-experimentat si fara tangente cu condusul e cea mai mare jignire posibila :)
Darius
Fresh Boarder
Fresh Boarder

Postby ALiCE » 05 Oct 2010, 02:11

ALiCE wrote:Tu ce nu intelegi?
E mai important ca masina sa arate "cool" decat sa fie functionala. Nu conteaza ca-i deranjezi pe ceilalti.
Peste 90% prefera sa investeasca in folie, "subufar", xenoane in proiectoare sau alte prostii de genul asta, iar la chestiile cu adevarat importante se uita si la 50 de bani (vezi gume, placute de frana, discuri, amortizoare, etc).
Care parte de aici nu ati inteles-o? V-am inclus EU in cei 90%? Am dat Quote la cineva cand am scris acel reply?

Eu am spus de ce nu sunt de acord cu folia pe masina. Nu m-am prins pe cine am jignit.
DA, xenoanele in proiectoare sunt o fita proasta, pentru ca nu am vazut pe NIMENI sa aiba xenon in proiectoare si sa NU le foloseasca aiurea. Iar cand cumperi un BMW din 1900 toamna fara frane si cu toba sparta, la care ii pui folie (100%, ce p... mea conteaza ce scrie in lege), ii arunci niste xenoane in faruri, bineinteles care trebuie sa lumineze varfurile copacilor, si niste xenoane de 55W in proiectoare - atunci da, te incardezi in cei 90%.

Si ca sa fie clar, total off-topic: Eu am dat doua warn-uri (unul pentru limbaj - nu insulte, iar unul pentru incitare la actiuni ilegale). Am dat si ban-uri, dar alea au fost pentru spam, la useri noi. Restul de ban-uri le-a dat Razvan, cel caruia "ii plangeti pe umar".
In mod normal, de chestiile astea ar trebui sa se ocupe MODERATORII, nu adminii.
Last edited by B 86 RTO on 09 Oct 2010, 18:46, edited 1 time in total.
ALiCE
[Big Boobs]
[Big Boobs]

{ SPRITMO }

Postby LAwR » 05 Oct 2010, 02:54

Se vorbeste de folia legala, nu aia 100% pe fata si pe spate.

Dar deja se face offtopic . . . aici ar trebui sa fie doar discutie despre folia AUTORIZATA.

Si . . . Free Willy, pardon, Cipri! :))
Last edited by B 86 RTO on 09 Oct 2010, 18:48, edited 2 times in total.
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby ALiCE » 05 Oct 2010, 03:33

E clar ca imi tocesc degetele de pomana.

Thread-ul se numeste Pro sau contra foliei?, nu Discutii despre masinile membrilor ClubChevrolet.
Si se vorbeste si despre folie 100%, vezi post-urile lui Cipri.

Eu as fi tare curios sa vad ce autorizatie ai tu pt. 35% fata si 80% spate... Asa, ca fapt divers.
Last edited by B 86 RTO on 09 Oct 2010, 18:49, edited 1 time in total.
ALiCE
[Big Boobs]
[Big Boobs]

{ SPRITMO }

Postby Livas » 05 Oct 2010, 03:48

Bogdan wrote:2. Livas, daca tu nu poti circula dupa o masina cu folie, imi pare rau frate, dar inseamna ca ar trebui sa nu mai iesi niciodata cu masina. Ia RATB-ul sau altceva daca nu poti sa te descurci in trafic, ca oricand poti intalni o masina cu folie/un logan van/o dubita mica/o masina de marfa/un autocar/un tir/un autobuz/troleibuz.. si multe alte exemple. Cu autobuzele de exemplu cum te descurci? Ca nici in fata lor nu vezi.
Legat de iesirea din parcare? Vezi ca in mod normal te referi la locuri unde nu au voie sa parcheze, si problema e alta,nu folia. Ce te faci daca in acelasi loc intalnesti o dubita/un logan van etc.,sa continui? Il injuri pe ala ca are tabla in loc de geam, sau il injuri ca a parcat acolo? Ca de folie nu poti sa ii mai spui nimic.

Bogdane nu imi aduc aminte ca ultima oara cand am mers in spatele tau in coloana cu clubul sa fi intrat in fundul tau. Nu am zis ca nu pot sa circul am zis ca ma incomodeaza, la fel cum spre exemplu si aici divagam un pic de la subiect ti-ar veni tie de pe contrasens unul care are xenoane fara lupa, reglate sa bata ca semnalul lu' batman pe cer. Nu intri automat pe contrasens ca un magnet si il iei in plin cum vezi un astfel de individ dar nici bine nu iti e! Nush daca intelegi ce vreau sa zic, cum a spus si Razvan eu ma uit prin geamul celui din fata mea sa vad ce masina are cel din fata mea in fata ca sa preintampin o franare brusca sau sa stiu daca ma pot baga in siguranta intr-o depasire.
Cat despre autobuze cum ma descurc? Simplu, le depasesc ! Oricum alea merg cu 40 la ora si au miscari previzibile.
Uite un alt exemplu tangential cu folia. Sa zicem ca mergi in spatele unei masinii si pastrezi distanta sigura pentru franare, etc nu mai detaliam. Masina din fata vede o groapa trage de volan si o evita. Tu o observi prea tarziu si o iei. Si sa nu-mi spui ca nu ai patit asta niciodata ca nu te cred ! Ceva in genul asta e si cu folia.

Gibone la faza cu orbirea ai dreptate, dar dai de oglinda retrovizoare in sus si trece pe modul anti-orbire si nu te mai deranjeaza nici daca are mama xenoanelor.

Laure hai s-o lasam moarta cu traficul si comparatii Bucuresti-Napoli, skillurile mele de drivng si vechimea carnetului ca nu e relevant. Unde vroiam eu sa ajung este ca din cauza traficului in Buc se fac parcari neortodoxe care in alte parti ale tarii nu prea se intalnesc.Cum spunea si Bogdan parcarile alea in marea lor majoritate nici nu sunt legale, dar ele exista si sunt ale naibii de dese, iar daca o masina cu geamuri normale iti permite iesirea dintr-o astfel de parcare in conditii de relativa siguranta folia nu iti permite.

Offtopic: De la faptul ca eu sunt contra foliei nu inteleg cum s-a ajuns la aptitudinile mele la volan si mai departe la la o serie intreaga de jigniri intre cei contra si cei pro. Ceea ce ma enerveaza este aerul de superioritate al unora de parca ei sunt Einstein iar tu esti boul cu 3 clase careia ii curg bale din gura la volan de prost ce e. Se pare ca in absenta mea de cateva luni de pe forum s-au petrecut multe schimbari cu care nu sunt inca obijnuit. Pana acu cateva luni cand am renuntat sa mai postez din motive de timp, de lene (sa recunosc) si tehnice (contul nu raspundea la parola si nu citisem topicul lui Razvan si ma logan cum stiam inainte la autentificare) lumea cam raspundea la obiect cu argumente pe forumul asta. Erau foarte mici scapari care se rezolvau amiabil, acum vad ca e o smardoiala totala.

PS: daca cumva unul din ban-urile de care vorbeste Bogdan a fost dat cuiva pt limbajul la adresa mea puteti sa i-l scoateti ca oricum nu pun la suflet decat ceea ce spun cei pe care ii cunosc
Livas
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby LAwR » 05 Oct 2010, 04:42

Sa se termine cu Off Topic-ul, pana acum situatia sta cam asa:

SolarZone 80% spate + luneta; 35% fata; 95% parasolar =
-Spate + Luneta: din exterior nu se vede mare lucru in masina, din interior e vizibilitate foarte buna, atat pe timp de zi cat mai ales pe timp de noapte;
-Geamurile fata: O oarecare tenta fumurie privite din afara, nu afecteaza cu nimic vizibilitatea din masina.
-Parasolarul: pus peste cel original al parbrizului, ajuta destul de mult daca bate soarele din acea directie.

Avantaje:
-Design imbunatatit;
-S-a eliminat senzatia de acvariu si de ochi holbati la mine din toate directiile;
-Pot lasa linistit obiecte pe bancheta din spate, pe podeaua din spate pentru ca nu se distinge mare lucru,
-Redus foarte mult efectul de orbire pe timp de noapte datorat prostilor care nu stiu sa mearga la un reglaj de faruri, sau mai rau, tin faza lunga in spatele meu, sau nu o schimba pe scurta dupa ce ii depasesc, bla bla, exemplele continua la nesfarsit (de ce sa umblu la oglinda retrovizoare si sa imi pierd concentrarea de la drum pt un bou)
-Redus efectul de sera, reduse razele UV in momentul in care soarele e pe cer si bate prin geamuri;
-Reduce decolorarea interiorului masinii si infocarea acestuia pe timp de vara;
-Ofera protectie suplimentara in caz de impact, cioburile ramanand lipite de folie;
-Ofera rezistenta mai mare in cazul unei incercari de a sparge geamul;
-Oricand se poate renunta la ea, nu raman urme pe geam dupa indepartarea ei;
-Oricand se poate inlocui cu alta mai inchisa sau mai deschisa.
-

Dezavantaje:
-Unii "soferi" nu stiu sa circule pe drumurile publice in siguranta decat daca vad perfect prin geamurile masinii din fata lor, altfel "e pericol grav de eccidente";
-Unii hoti sunt mai tentati sa se chinuie sa sparga geamurile cu folie, desi nu vad nimic prin ele, sa se aleaga cu o grija in plus pe cap, sa activeze sistemul de alarma a masinii, sa riste sa fie prinsi, doar poate poate a lasat fraierul ceva pe bancheta, in speranta ca ei nu o vad, in loc sa se duca la surse sigure.

Alte contraargumente mai sunt?

@razvan, nu are nicio relevanta daca acel Tico avea sau nu folie. La fel de bine poati vedea foarte clar soferul in masina, masina stationand, iar tu cand esti in dreptul lui, boul sa iti taie calea si sa plece. De asemenea nu poti anticipa miscarile nimanui, din simplul fapt ca ii vezi smocul de par, prin luneta.

Cum se face ca eu si multi altii niciodata nu bagam de seama si nu sesizam daca masina din fata noastra are sau nu folie pe geamuri, daca vad sau nu prin geamurile ei, daca ala din fata lu ala din fata lu ala din fata mea pune frana brusca si ala din fata lu ala din fata mea intra in cur la ala si ala din fata mea pune frana brusca si eu intru in cur la ala din fata mea pt ca are folie si eu nu am pastrat distanta intre masini si nu am vazut ca aia s-au pupat pt ca omul avea folie . . .

@Livas, daca erai civilizat si nu imi bagai cutitul in cap, apoi sa zici ca nu ma suporti in fata ta pentru ca am folie, stai linistit ca nu te jignea nimeni si nu era nicio "smardoiala". Dar la asemenea "raspuns la obiect" si cu asemenea "argument" . . . pai nu te supara, dar alte pareri nu se pot trage si altfel nu se poate raspunde.
Iar cu Bucuresti-ul, cred ca am fost clar mai sus. De vina e populatia, nimeni altcineva.
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby black beast » 05 Oct 2010, 09:18

Ramaneti va rog la subiect. Multumesc.
black beast
Global Moderator
Global Moderator

Postby black beast » 05 Oct 2010, 10:31

Baietii, imi pare rau dar sunt nevoit sa sterg mesajele care nu au legatura cu subiectul. Orice probleme aveti intre voi puteti sa le rezolvati la "cafenea", intr-un topic dedicat.
Last edited by black beast on 05 Oct 2010, 10:34, edited 1 time in total.
black beast
Global Moderator
Global Moderator

Postby Livas » 05 Oct 2010, 10:38

Ok black. La naiba tre sa scriu aia din nou :))
Livas
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby black beast » 05 Oct 2010, 10:49

Merci pt intelegere. Poti scrie fara probleme aici: cafenea-f13/ringul-t26138.html
black beast
Global Moderator
Global Moderator

Postby dan gheorghe » 07 Oct 2010, 22:38

Observ mare scandal aici de catre niste soferi mai tineri si cu multa energie. Cred ca sunt singur pe aici cu ele ionizate 35% fata, luneta90% si geamuri spate 80% si banuiesc ca daca uni nu suporta ''masini cu folie in fata'' raspunsul este urmatorul: ori nu are vedere periferica cum scrie in regulament sau nu ai bate ZOOM-UL mai la distanta. Atita timp cit eu le am IONIZATE sunt de acord si cu folie dar sa nu aveti treaba cu militeni...succes....
dan gheorghe
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 893

Postby B 86 RTO » 09 Oct 2010, 18:57

Eu nu prea am condus masina proprie fara folie pe ele . Pe prima masina le-am avut ionizate si seara vedeai totul afara dar nu vedeai inauntru...tocmai deaia le-am si ionizat ca sa ma pot f**e in liniste oriunde :). Pe aveo am avut o folie mai deschisa pe luneta si acum o sa imi pun alta si mai inchisa ...nu ma intereseaza ca nu vede bosorogul din spate daca ma scobesc eu in nas sau nu oricum nu stau niciodata in coloana sau sa imi pastrez locul in spatele cuiva pana ajung la destinatie..nu tata , linii de tramvai , refugii , contrasens , orice se poate sa ajung repede la "treaba"

Si acum cu o tenta de glumitza ..livase ...daca ai folie neagra si nu iti mai intra lumina in masina..ai mai mult spatiu, ca nu ti-l mai ocupa lumina :) :cheers:

Off : nu inteleg de ce in toate topicurile gasesc certuri si jigniri ? Ce aveti fratilor ? Inca nu sunteti la pubertate ? Am crezut ca putem sa stam de vorba cu totii ca niste oameni maturi ..mai ales ca ne cunoastem si personal !!!
B 86 RTO - :nr1:
B 86 RTO
Global Moderator
Global Moderator

Postby Livas » 10 Oct 2010, 01:37

@alberto: =)) cu spatiul si lumina... :cheers: La tine tin minte totusi ca parca se vedea prin folie :P ca parca am poze cu tine in timp ce mergeam toti in coloana si erai cu aparatul foto in mana stanga sa ne pozezi si cu telefonul in mana dreapta in acelasi timp...si parca nu erau geamurile deschise...cred ca atunci cand a venit Gryg in Bucuresti...nu mai tin minte exact tre sa le caut sa ma uit pe ele.
Apropo de refugiu...tu esti ala care a daramat semaforul + semnul de circulatie de la refugiul ala de pietoni de langa Circ pe Stefan cel Mare? :P (era o gluma evident)
Livas
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby B 86 RTO » 10 Oct 2010, 17:20

Eu le am pe cele mai slabe inclusiv pe luneta , dar o sa imi pun si pe parbriz cea mai neagra ca sa nu ma vada nici ala din fatza cand voi venii :) :evil2: .
Nu sunt eu ala ...eu l-am daramat pe ala de la Muncii inainte de pasaj :) ..am si dovezi :))
B 86 RTO - :nr1:
B 86 RTO
Global Moderator
Global Moderator

Postby Mapro » 31 Oct 2010, 22:22

In deschiderea topicului se mentiona "folie omologata" iar eu as adauga si "legala". DIn ce stiu eu legal este opacitate 70% spate si 30% fata.
Dupa parerea mea o folie foarte inchisa scade si din vizibilitate (motiv pentru care intra in ilegalitate) ceeace este un dezavantaj, iar la fel o masina neagra cu toate geamurile negre aduce a masina mortuara. O folie de 50% cred ca ar arata foarte bine si ar fi suficienta.
Mapro
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 880

{ SPRITMO }
Car: Chevrolet Epica 2.0D LT AT

Postby LAwR » 31 Oct 2010, 23:36

Legala este 95% spate si pe fata 35%. Dar pe fata nu cred ca iti da cineva omologare pentru 35%, ci iti da o hartie pentru omologare folie contra UV(vezi omologarile mele), iar 35% este cam de bun simt. Ar putea sa iti dea si pt 50%, dar deja e prea negru si bate la ochi, iar ei isi risca autorizatia RAR. Normal pe fata nu ar trebui sa obtureze nimic vizibilitatea, dar politistii nu au cum sa demonstreze cat % reprezinta folia. Iar pe langa asta, inca din fabrica geamurile au 20% inchidere la culoare, scrie acest lucru in coltul fiecarui geam. Am inteles de la cei unde mi-au pus foliile, ca au fost putine cazuri in care niste destepti de politisti le-au luat taloanele oamenilor pt ca faceau pe grozavii si spuneau ca pe fata nu e legala, toti au facut contestatie le-au primit inapoi fara nicio alta problema, dar fazele astea au fost pe la inceputul intrarii foliei legale pe piata.

Folia de 80% pe spate si pe luneta, cum am eu, e perfecta atat ziua cat si noaptea. Se vede foarte bine si pe timp de noapte, din interior in exterior!
Last edited by LAwR on 31 Oct 2010, 23:37, edited 1 time in total.
LAwR
Platinum Boarder
Platinum Boarder

Postby stefanudrea » 22 Jan 2011, 14:45

dan gheorghe wrote:Observ mare scandal aici de catre niste soferi mai tineri si cu multa energie. Cred ca sunt singur pe aici cu ele ionizate 35% fata, luneta90% si geamuri spate 80% si banuiesc ca daca uni nu suporta ''masini cu folie in fata'' raspunsul este urmatorul: ori nu are vedere periferica cum scrie in regulament sau nu ai bate ZOOM-UL mai la distanta. Atita timp cit eu le am IONIZATE sunt de acord si cu folie dar sa nu aveti treaba cu militeni...succes....

unde ai facut ionizarea?niste preturi ceva?
stefanudrea
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Member No: 758

Car: aveo sedan

Next

Return to 2.4 Tunning interior si exterior